Civila Orc Polisen Strömstad

COPS är alltså laget jag har haft längst online (Fumbbl) och det är lite av en slump att det blev just Orcs och att temat blev poliser. Det passade dock som hand i handske att ha stora, brutala orcer som har rollerna som poliser och använder regler som enbart passar deras egna syften. De hade tillochmed tio egna budord, som de levde efter.
 
1 Du skante leapa
2 Du skante ha fler armar å grejjer
3 Du skante springa omkring om du e dö
4 Du skante spela om du e sjuk å smittar
5 Du skante ha fel huvve på fel kropp å grejjer
6 Du skante dö
7 Du skante ha jyckar å grejjer springa hej vilt
8 Du skante jiddra med Cops
9 Du skante va en alv oavsett punkt slut
10 å du e skyldig tiss motsatsen e bevisad
 
Alla som bröt reglerna hamnade dessutom på en Most Wanted lista och alla motståndare som hade blivit skadade/dödade mot just COPS hamnade i brottsregistret med vilket budord de brutit mot och vilket straff de hade fått. 
 
Fluffet från början var att Strömstad hade problem med en massa Norse som invaderade omgivningen och Kommunalfullmäktiges plan var att anlita Orcer för att på så sätt bli av med alla Norse. De funkade visserligen ypperligt men problemet var nu att Strömstad hade problem med en massa Orcer som spred en massa kaos i bygden så då togs beslutet att låta Civila Orc Polisen Strömstad bli ett Blood Bowl lag när de kom in i Löbbl´s säsong 6.
 
Det hela pågick i ett par säsonger med en massa härliga fejder till säsong 10 där de faktiskt tog sig till final mot Radiant Raptors. I samma veva så var ligan tvungen att göras om och då skulle alla lagen dessutom övergå från de dåvarande systemet med cash i lagen och då jag hade tröttnat lite på laget då jag var uttömd på ideér så var det ett gyllene tillfälle att ta fluffet till nästa nivå. Jag hade bestämt mig redan innan finalen att det skulle bli sista matchen med COPS så oavsett hur det gick skulle fluffet passa utmärkt.
 
Hursomhelst så förlorade jag och då fick fluffet gå i stil med att laget hade planerat att förlora just för att då alla ändå hade fokus på laget som vann finalen så kunde laget helt sonika sno kassan och dra. Allt passade perfekt, och jag kunde lämna laget med flaggan i topp. Jag tog en liten paus från ligan och återkom sedan med ett lag med High-Elfs som fick agera stekare från Stockholm och det var ett välkommet avbrott.
 
Hursomhelst så fick jag lite blodad tand att starta om laget igen, fast då med enbart 11 loner linemen för att på så sätt få ett lite mer personligt intresse i varje spelare som jag köpte in. Fluffet skulle få sig en extra boost och det fick gå i stil med att Strömstad kommun hade saknat att ha ett eget Blood Bowl lag men att de då var utan pengar och därför startade med 0 i kassan och 11 loner linemen. 
 
Laget kom tillbaka i säsong 13 och första säsongen och på sju matcher så fick vi en vinst, en oavgjord och fem förluster men det var plöstligt hur kul som helst. Vi köpte in spelare efter spelare och varje spelare fick sin personliga prägel om varför den hade sökt sig till COPS och hur den fått sitt namn etc etc och fluffet har varit betydligt viktigare än vinsterna. Även under match. 
 
Det är t.ex. betydligt viktigare att kasta en gobo el. bomb än att göra en säker block. Onödiga fouls och riskabla blitz blev viktigare än att plocka upp en boll eller att försöka göra mål. Jag har även en MA5 lineman med Shadow vilket är helt obefogat, om man nu inte är polis. Grab och wrestle är också väldigt viktigt som Polis, fast kanske inte om man ska vinna matcher.
 
När vi nu väntar på att säsong 20 ska börja (vilken förmodligen blir den sista för ligan) så har vi en statistik på 20/6/20. Det är kanske helt okej med tanke på starten och att vi inte siktat på att försöka vinna men vi ska faktiskt försöka gå för vinst den här säsongen, då det ändå inte blir någon fortsättning för laget.
 
Jag ser nu att jag är uppe i 80 matcher sammanlagt med COPS och då rykten gör gällande att säsong 20 i Löbbl ska ha enbart en grupp där alla får möta alla så kanske vi kan komma upp i 100 matcher, vilket vore kul. Visst kommer det bli nostalgist att lämna ligan och laget men det är som ligaledare Frylén säger att, det nog är dax att gå vidare.
 
Kan jag istället spela mer Table-top, så kommer jag inte gråta över det!