Kommande Turneringar 2023 Q1

Tänkte ta och lista de kommande Turneringarna och göra det lite mera återkommande, med mål att göra det varje kvartal för att på så sätt få blir det lite mer överskådligt. Är osäker på hur relevant det är att lägga till turneringar i Danmark men dels så har jag ju lagt in Norge och så är det inte sådär jättedyrt att ta tåget ner dit heller. Dock har jag inte tagit med Finland, då det blir lite väl långt bort. Jaja, utan vidare småprat så kan ni spana i listan nedanför istället!
 
7 Jan: SweBBA road to World Cup (Fumbbl)
Kapten Kaju har dragit ihop en endagars online-turnering på Fumbbl och det är 5 matcher som ska spelas och även om det låter mycket så går en match på Fumbbl betydligt fortare än i IRL. För närvarande så är det relativt oklart hur många som är tänkt att deltaga eller om det enbart gäller folk som är medlemmar då turneringen inte existerar officiellt, än. Men om man har ett konto på Fumbbl så går det säkert att höra med Kaju om vad som gäller och har man inget konto där så är det hög tid att skaffa ett. 
 
14 jan: Mid-Winter's Blood Bowl (Göteborg)
Årets första "riktiga" turnering blir en endagars där det är 4 matcher som gäller. I regelväg så är det NAF sanktionerat och såvitt jag kan se så är det de numera klassiska World Cup-reglerna som gäller. Info om eventet går att hitta här.
 
23 Jan: Winter Rumble 3 (Gladsaxe, Danmark)
Även här så är det en endagars turnering med 4 matcher inplanerade men skillnaden här är att reglerna är helt annorlunda. Det är fortfarande NAF som gäller men lagen byggs både med cash och sen lägger man till skills med olika många SPP beroende på Tier. Jag tror det var något liknande de hade på Snowball 8 för bara några veckor sen. I övrigt så har de försökt att bygga bort användandet av vissa Starplayers för att på så sätt få in andra spelare. Om det låter intressant så är det bara att kika vidare här.
 
28-29 Jan: Svenska Mästerskapet Blood Bowl (Sala)
Det här blir nog årets största turnering i Sverige och redan nu så är det över 30 lag med tre coacher i varje lag anmälda. Det är som sagt en lagturnering som även inkluderar individuelt resultat och det med World Cup Reglerna i grunden så det här kommer bli superstort. Det är sex matcher på två dagar som är planerade och även om jag själv inte kan ta mig dit så bör jag ändå tillägga att om man bara tänkt att åka på en Turnering i år, så är det till Sala man ska åka. Läs mera här.
 
11 feb: Moss Crow Cup 2023 (Moss, Norge)
En klassisk endagars turnering med 4 matcher inplanerade och där World Cup-reglerna är det som gäller. Kan potentiellt bli en lyckträff då Moss ligger mittimellan Oslo och Göteborg så det kan bli en perfekt match med en mängd Svenskar och Norrmän som drabbar samman. Egentligen inga överaskningar angående regler men för vidare information om anmälan och dylikt finns att läsa mer om här.
 
25 Feb: Twinbowl (Köpenhamn, Danmark)
Fyra matcher med World.Cup regler är vad som avses här men med några småändringar. Dels så är Star Players uteslutna och man spelar i par om två och två och man får inte spela samma ras. Exakt hur poäng räknas och liknande är jag osäker på men jag tycker överlag att det här är ett intressant koncept och jag ska försöka både en och två gånger på om jag kan åka ner eller inte. Info om eventet finner ni oavsett här.
 
3-5 Mar: Norsehammer Open (Stavanger, Norge)
En tvådagars turnering där det på Fredagen även finns möjlighet att knyta lite kontakter och vara lite allmänt social men annars så är det fem matcher på två dagar som gäller. Tiersystemet är baserat på GW´s där det är tre tiers till skillnad från NAF´s vanliga och såvitt jag kan se så är det en hel del guidelines vad som gäller vid val av figurer, och det är inte omöjligt att det är GW´s som helst ska användas också, men det låter jag vara osagt. Poängsystemet är lite annorlunda också där men det blir lite krångligt att gå in på här. Dessutom så verkar de satsa mycket på det sociala vilket aldrig kan anses vara fel på något sätt. Hursomhelst så kan man läsa mer om eventet här.
 
17-18 Mar: Peking Bowl Winter (Norrköping)
I skrivande stund så är det inget släppt angående regler men om jag ska gå efter vad de hade sist gång så ser det ut att bli en endagars turnering med tre matcher på schemat. Avgiften är/var gratis vilket indirekt visar att turneringen inte är på blodigt allvar utan en mer casual variant vilket passar de mer oerfarna, vilket uppmuntras. Som jag sa innan så har jag i princip ingenting utan namn och datum att gå på så här får jag helt enkelt hänvisa till Google eller Swebba när vi kommer närmare det satta datumet. 
 
25-26 Mar: Blood Bowl hos Liza 2 (Sundsvall)
En turnering där det är tremannalag som gäller och där det är fem matcher på två dagar som avses. Reglerna är i grunden samma som World Cup med olika skillpaket och tiers och om det är några undantag så är det kanske för tidigt att säga. Exakt hur utformingen på vilka lag som möts är också det baserat på ett klassiskt swiss-system men hur det bestäms vem som möter vem inom de olika lagen är lite för avancerat för mig att gå in på men för den intresserade så rekommenderar jag att läsa mer här.