Bob "The Biff" Bifford

(Edit: När jag skrev det här inlägget för ca 6 månader sen så fanns inget BB2020 på tapeten, och nu har Bob hamnat på Legacy listan, men jag tänkte att jag lägger ut den här nu när jag har en Bob)
 
Bob är född och uppväxt i Mount of Mourn och blev tidigt en ivrig supporter till Oldheim Ogres och hans högsta önskan var att en gång få spela Blood Bowl. Han visade extremt hög intelligens (för att vara en ogre) och hade väldigt lätt för att lära sig spelet och år 2438 så blev hans dröm sann då han fick ett spelarkontrakt med Creeveland Crescents och säsongen gick så pass bra att han vann  Bloodweiser Best Newcomer's Medal redan samma år.
 
Han valde att inte förlänga kontraktet för att se sig om efter högstbjudande, vilket inte var helt lätt då han var väldigt dyr men bara spelat en säsong, men Hochland Lumberjacks signade han till slut och Bob tog dom från sistaplats i ligan till att bli fyra på bara några matcher och därefter så formligen haglade kontraktförslagen in. Sen dess så har han spelat för i stort sett varenda ras och krossat varenda motståndare som velat utmanat han ända tills han valde att som spelare gå i pension år 2477.
 
Han fick därefter ett kontrakt som kommentator på Network 7 tillsammans med Jim Johnson och tillsammans så har de kommenterat alla stora Blood Bowl mästerskap och matcher som spelats.
 
(Målad av Drexxl)
 
Stats: MA5   ST6   AG2    AV10
Skills: Block, Break Tackle, Juggernaut, Loner, Mighty Blow, Multiple Block, Throw Team-mate, Thick Skull 
Teams: Alla
Price: 380.000
 
Hur används han bäst? Han främsta tillgång är att hans slagkraftighet. Dvs han ska blocka & blitza konstant och visst kan man använda han som vägspärr, men med tanke på att han inte har tackle så kan folk ändå dodga förbi honom samt att kreativa lag kan alltid hitta ett sätt att få ner han antingen med ren styrka och/eller horn/claw/dauntless. Det bästa är faktiskt att sätta han i en klunga med motståndare där man med sporadisk assist kan få han att slå sönder varenda motståndare som inte kan smita undan, och skulle motståndarens coach sätta t.ex. ett skelett som markör på han så har Bob dessutom break tackle så han lätt kan smita iväg och hoppa in där det behövs.
 
Är han prisvärd? Egentligen så är det en mer rättvis analys att jämföra med t.ex. Morg 'N Thorg men eftersom han inte kan väljas för Khemri så får vi jämföra med Ramtut III istället. Jag skulle påstå att Bob är ett bättre alternativ då han är betydligt bättre på att avlägsna motståndare från planen samt att där Ramtut III har wrestle så Har Bob block, vilket i stort sett innebär att när Ramtut III ligger ner efter en lyckad attack så står Bob fortfarande upp, vilket måste ses som en stor fördel. Hade han bara haft AG3 så hade man kunnat använda han som ballcarrier och däremed varit betydligt mer prisvärd än Morg 'N Thorg, och nu kan han "bara" användas som mördare, och där är han faktiskt mer prisvärd än Morg 'N Thorg. Frågan är väl mest om inte 3 tombguardians och en Bloodweiser är mer värt än Bob, och när man ska få in han i laget. Men, Har man 380k i inducements och möter ett bashlag, ja, då är Bob mannen du letar efter.