TloEG Open 2023 Dag 2

Då var det dax för att försöka räta upp lite av gårdagens katastrofala matchfacit med en oavgjord och tre förluster som grund, Visst var man lite bakis och lite sliten efter att ha gått en match med en läckand luftmadrass hela natten men nu var det nya matcher och nya moståndare s¨å det var bara att hälla upp en stor kaffe och sen köra igång. 
 
Match 5: Chaos Renegade W/ Lord Borak (Squirrelbay)
Renegade´s är ju lite av en dark horse då de egentligen har allt men samtidigt så har de också allt emot sig och om man sen lägger till en Lord Borak, ja, då har du chaos och cas. Frågan är väl bara vem som får det värst, vi eller dem? Det hela började med en Timeout då publiken var skogstokig men vi hade turen att börja i offense och det började bra med och vi plockade bort en motståndarspelare per turn fram till turn 4. Borak hade foulat en spelare per turn men här fick han tag i trollet och foulade ihjäl han utan nåd. Dommaren visade heller ingen nåd och även om regen inte hjälpte på trollet så var det ett bra byte, ett troll mot en Borak. Eftersom motståndarna fölg av planen i ett rasande tempo så valde jag att göra en Touchdown i turn 6, Publiken stormade planen och dommaren blåste för ännu en timeout Motståndaren kastade i sin tur iväg en gobo och reducerade genast vilket då var turn 5. Jag ställde upp och körde hårt och fick till ännu en Touchdown i turn 8. I början av andra halvlek så hade jag fler spelare att tillgå så det kändes tryggt men man vet aldrig. och mycket riktigt för nu började mina spelare lämna planen och i mitten så stod det och vägde men jag fick ner bollhållaren och snodde bollen. Med lite tur kunde jag inte bara hålla undan utan även göra en tredje Touchdown i turn 16.
Slutresultat: 3-1, 3-3 i Cas
 
Match 6: Shambling Undead (Scisco)
Perfekt att avsluta med en sista match mot just Scisco då vi har pratat en hel del i forumet men extra kul att få ett ansikte till namnet och det är en märklig känsla att spela turneringens sista match. Man är både nöjd över att man äntligen snart kan pusta ut men samtidigt så vill man ju spela mer. Hursomhelst så var det en nice match där jag tror vi hade lika roligt snack som match för jag minns knappt matchen alls. Vi gjorde iallafall varsin touchdown nånstans nångång och jag fick väl till några extra cas men i övrigt så tror jag vi kom överrens om att det var en jämn match på alla sätt och vis och att det blev ett rättvist resultat. Rematch? Ja tack :)
Slutresultat: 1-1, 3-0 i Cas
 
Innan jag går in i sammanfattningen så måste jag först tacka Drexxl för än en gång fixat en fantastisk turnering med allt vad det innebär och däribland fixa en Mr:TloEG till vinnaren av kategorin "bäst hatt". Bästa pris jag någonsin sett, eller ens hört talas om när jag tänker efter. Vann gjorde ju som vanligt Melisqus pga stabilt spel och alltid kul att se han i action, så ett stort grattis till han. Bilder går dessutom att kika på längst ner i inlägget.
 
Sammanfattning: Med ett facit på 1-2-3 så är det lätt att hänga upp sig på att det har varit en katastrof men det finns en hel del att ta i beaktning här. Bl.a. så har ju Black orcs "några" svaga punkter som jag såg extremt tydligt i den här turneringen. I första matchen så bands mina sju stora spelare upp otroligt effektivt och mina övriga fyra var för svaga för att göra nånting åt motståndarna. Mot slann så var det jobbigt att inte ha en Sure Hands då det regnade in folk med Strip Ball oavsett hur jag försökte med en bur eller screen. Det märktes även här men även mot alverna att en St2 bollbärare inte är det säkraste alternativet oavsett om man har dodge eller inte. 
 
Några saker som brukar funka men som inte funkade här var bl.a. mina fouls. Jag tror jag hade en ungefärlig 50/50 utdelning på utvisningar vilket inte var till min fördel direkt, I första matchen så blev jag utvisad tre gången på fem matcher trots bribe vilket jag tror avskräckte mig lite och borde nog ha foulat mer än jag gjorde i de övriga matcherna. Det blev kanske bara två per match resten av turneringen vilket är på tok för lågt med det här laget. 
 
En annan avstickare här har varit om jag var här för att vinna eller "bara" ha kul? Dels så har jag varit krasslig den sista tiden vilket jag tror kanske gjorde att jag valde Black Orc från början då det inte spelade så stor roll om jag förlorar eller inte men jag tror inte det var så stor skillnad när det kommer till kritan för jag spelar inte å superseriöst annars heller. Visst brukar jag kanske ha lite mer fokus men jag tror det suddades ut lite för varje match som gick. Dels för förlusterna men det är helt enkelt kul att spela Black Orcs. Det går liksom inte att spela dem och tro att man kan spela som lizards dvs man kan vinna varje match, utan här är det en bashfest utan like och visst får man cas, men inga Touchdowns. 
 
Men det viktigaste att tänka på när det går dåligt är att dels så måste någon förlora, för att någon ska vinna och vem det blir är spelar ingen roll och den här gången blev det jag så det tar jag gärna på mig. Om man inte kan ta några förluster så tror jag inte man blir långvarig spelare i Blood Bowl helller och det är trots allt bara ett spel där man kan ta steget bort från det vanliga livet för att ha kul och rulla lite tärning, och ibland vinner man och ibland gör man det inte. När man slutar ha kul är det dax att hitta på något annat.
 
Sen ska vi inte glömma det som är det roligaste med att spela just Table top vs online. The Community. Förutom det faktum att sitta och ta en öl med folk man träffat tidigare så är  turneringar också perfekta att träffa folk du INTE mött. Bl.a. Duckwing och Scisco som jag både spelat med och mot och snackat en hel del med i forumen, som var kul att få ett ansikte till namnen och de gjorde mig inte besvikna heller. 
 
Som slutkläm får ni lite bilder som ni kan flukta på för nu ska jag vila mig i form och begrunda vad jag ska försöak spela i SM. Ha det gott och lycka till med vad ni nu företar er därute och ha kul när ni spelar. Det väl skönt att slippa tänka på livet därute. "Ska jag lägga kartong i pappersåtervinningen och ska man slänga en lampskärm i metall eller övrigt" utan fokusera istället på vilken ruta man ska slänga gobon i. Heeeeeeeeeeeeeeej!!!!