vs Grave Runners

 Då var det dax för att Mount Raven Soulreapers att ta sig ner ifrån berget och in i Grannlandet för att spela en match mot Graverunners. För oss så var det alltså den första matchen i den första rundan av första säsongen i den nyskapade ligan Blood Bowl Østfold Leauge, Vissa hade redan spelat sina matcher men nu var det dags för ligan döingar att drabba samman, och det hade vi sett fram emot länge. 
 
För den som är intresserad så går det att se laguppställningarna här:
 
Trots att vi nu är i Oktober så slog vädret om till Sweltering Heat och Graverunners fick välja att börja i offense och jag valde att sätta upp ett starkt 3-6-2 försvar och hoppas på att ingen Werewolf eller Ghoul skulle slinka igenom. Dommaren blåste igång och Zombier och Skelett drabbade samman i en kamp om mittlinjen, vilket i sin tur var helt meningslöst då bollen låg ganska långt inne på Graverunners planhalva. 
 
Bollen var tydligen väldigt hal för den vägrade att bli upplockad av varulvarna förrän i runda tre, men då var jag redan så långt uppe att varulven halvt panikslagen tog bollen och tog sig runt på ena flanken halvt i skydd av en Golem. Runda fyra så fick jag in en träff på bollen som en Thro-Ra lite tursamt lyckades ta upp men det verkade reta upp Nekromantikerna som hämnades genom att åstadkomma en Badly Hurt på ett av mina skelett med en våldsam Block som sen följdes upp av en Blitz som resulterade i att min Thro-ra fick smaka gräs. Vi plockade oss samman och gick till en motattack och fick loss bollen än en gång och lyckades ta oss igenom horden av Zombier och Wraiths och äntligen få till en Touchdown i runda 8.
 
Då var det dax för Sweltering Heat att göra sin inverkan på matchen och två av mina Tombguardians samt ett skelett var tyvligen överhettade, och detsamma gällde två zombies för min motståndare men det var bara att bita ihop och ställa upp för en ny drive. Mitt anfall blev ganska tandlöst då jag välte ett par zombies som inte fick en skråma på sig men lyckades iallafall göra mig en liten bur med en Thro-Ra samt boll, i mitten. 
 
Det var som en klassisk westernfilm där ett litet vagntåg var omringat av ett gäng Apacher som skrikande for runt för att till slut ta sig in. Det var på håret men vi höll ut till runda 6 där vi äntligen kunde slå oss ut på en flank och min Thro-Ra samt en Blitz-Ra hade tagit sig till, vad vi trodde var, behörigt avstånd. En Wraith lyckades mot alla odds ta sig upp och slå ner bollhållaren på 2db uphill med en snygg Both Down och bollen studsade ut i publiken för att hamna mitt i högen av odöda i mitten av pitchen.
 
Matchen slutade lite tursamt i min favör med 1-0 och efter att ha fått våra winnings (40k) så var det dags att slå fram min MVP. Einalem (Nr8, Tomb Guard) hade fått 2 spp för en lyckad Cas och Anul (Nr 4, Thro-Ra) hade 3 spp för sin Touchdown och Nuffle var tydligen nöjd med resultatet för lagets MVP blev Anul. Rättvist iofs, men väldigt tursamt om man ska vara ärlig, men vi ska inte klaga på det utan bara tacka och ta emot. 
 
Anul bytte in 6 av sina 7 spp mot en Block, och så passade vi på att skaffa ett extra skelett inför nästa match och våra Dedicated Fans ökade dessutom från 1 till 2. De nya ligareglerna gjorde dessutom att jag fick med mig 4 poäng i tabellen, men exakt vart jag ligger i tabellen återsår som sagt att se, då det här skrivs långt innan alla andra har spelat, men jag är iallafall nöjd över de 4 poängen så där ska jag inte klaga heller. Hur-som-helst så tycker jag att vi avslutar det här inlägget med några fräcka kort från matchen.
(En Ghoul och en Thro-Ra i en kamp om bollen)
(En Werewolf och en Blitz-Ra i en kamp om livet....eller döden?)