Sammanfattning på turneringsfronten

Nu är det ju en stund tills nästa turnering för min del så tänkte passa på att köra en liten sammaställning över hur det gått sedan start. Först tänkte jag helt enkelt bara använda mig av NAF och dess statistik rätt av men märkte rätt tidigt att saker inte stämmer. Dels så har alla mina motståndare inte varit med i NAF och därför har resultatet heller inte blivit lagrat och jag tror det smugit sig in minst ett fel vad jag vet vad gäller resultat. Så, därför får jag helt enkelt gå igenom hela min blogg för att se hur det verkligen gick till.
 
Min första turnering var ju på Joråbowl i Oktober 2021 så det är ju snart två år sen och mycket har hänt även om tiden gått otroligt fort. 14 turneringar i Table top-version har jag alltså hunnit med och 61 matcher. Det är ungefär en match var 10:de dag vilket känns rimligt. Det hade ju varit kul att få till en turnering i månaden men jag är nere på ungefär varannan månad iallafall vilket jag får se som godkänt.
 
Hursomhelst så har jag bara spelat tre raser (fyra om man räknar med halflings, men det gör man inte), däribland några av de med lite olika rosterbyggen. Jag tänkte börja med den rasen jag spelat mest med för att sen gå ner gradvis över de övriga.
 
  • Tomb Kings! 32 matcher, 15 vinster, 10 oavgjorda & 7 förluster. Jag trodde faktiskt inte jag hade så bra statistik men där ser man. Har ju haft lite olika rosters men den jag har haft mest lycka med är den jag körde på bl.a. 2d6 Summerbowl. Jag vet att andra duktiga Tomb Kings coacher väljer att ta bort en block på en Thro-Ra och istället byta bort Guard till Block på en Tomb Guardian och nått lika bra framgång som mig så det kan man nog göra som man vill. Förmodligen så blir det inte så många turneringar till med det här bygget dels beroende på att det kommer nya turneringsregler och så är det nog bara en tidsfråga innan GW gör om laget till något annorlunda. Men för att gå tillbaka till grundpoängen här så är jag mer än nöjd med hur det gått och det är ett kul lag att spela. Iallafall så länge man inte möter typ de nya Amazonerna eller elfs/skaven. Sen kanske folk har svårt för att möta just Tomb Kings för att de inte är så vanliga och att de inte vet hur de ska stoppa dem. Av ren nyfikenhet så kikade jag på NAF bara för att se vart man ligger i ranking med just Tomb Kings i Sverige och jag låg tydligen på 8:de plats men det ska man nog ta med en nypa salt både för och emot.
  • Lizardmen! 18 matcher, 10 vinster, 3 oavgjorda & 5 förluster. Egentligen ingen dålig statistik och jag borde kanske lägga lite mer fokus på att spela Lizardmen men de är också ganska tråkiga. Dels så är de väldigt bra och sen är det så många som spelar just Lizardmen så det blir lite enformigt och det finns inte så många sätt att bygga dem på, Det finns visserligen några få saker man kan ändra på men i det stora hela så är det snudd på samma men den varianten jag spelat är densamma som jag t.ex. spelade på Gothbowl LXVI. Anledningen att jag valde att spela dem iallafall var att på de turneringarna man får extra poäng för .t.ex. att göra mer än 3 mål eller mer än 3 cas och Lizardmen är ett av de få lag som kan göra allt. Det var dessutom den här builden jag vann med på Gothbowl XLV vars regelsystem passade de perfekt och det har även varit andra turneringar där jag vann/förlorat lika mycket som andra men där jag kommit högre upp i slutresultatet just pga mer cas/tds. 
  • Orcs! 8 matcher, 2 vinster, 4 oavgjorda & 2 förluster.Inget imponerande facit men kan ju knappast skämmas heller då den är precis 50/50. Det är egentligen för lite matcher för att hänga upp en faktisk sanning bakom och här har jag kört med två olika builds och de gick precis likadant. Känslan är dock att Orcs är det nya "standard". De ligger i tier 1 men frågan är om de egentligen ska göra det då de inte har något som sticker ut åt något håll och det känns som att det är det som gör de ganska meningslösa. Får väl hålla ett extra öga på just Orcs i Alicante och se hur väl de lyckas där, men personligen lär jag bara spela dessa igen om jag inte har något annat alternativ.
Så vad blir det framöver då? Tja, allt beror lite på hur de nya reglerna (aka grekregler) kommer att se ut och vad som kommer att hända med t.ex. Tomb Kings. Men som det ser ut nu så verkar de nya reglerna ge de sämre lagen en liten buff och Orcs har t.ex. klivit ner i Tier 2 vilket rimligtvis borde hjälpa till. Lizardmen ligger kvar i Tier 1 men det kommer också göra att de blir lite sämre i det stora hela men jag kommer nog ändå pröva att spela dem när reglerna spelar dem i händerna. Tomb Kings ser okej ut i Tier 3 men kommer också få det aningen svårare framigenom oavsett vad GW hittar på men jag ser faktiskt ett lag jag inte spelat förr som kan bli en potentiell vinnare.
 
Black Orcs! Tier 5 och man får en massa cash och spp att leka med. Ja, förmodligen så ligger de just där för att de är dåliga men exakt hur dåliga är de egentligen? Det finns ju bara ett sätt att få reda på det så om inget oförutsett inträffar så lär ni få se mig klampa in med dessa nångång framöver. Så med allt det sagt så återstår bara en enda fråga, vem vågar möta mig då???