Steelbowl vs Orcs

Det är alltid lite nervöst innan match, och speciellt nu när man har ett lagbygge man inte helt är övertygad om, och den känslan kommer nog hålla i sig hela turneringen igenom. Hursomhelst så skulle vårat första möte bli ett gäng Orcs. Block, Guard & Mighty Blow i standardutförande och det enda ovanliga var att trollet hade fått Leader.
 
Vi hade turen att få börja i anfall och allt rullade på utan problem. Motståndaren hade positionerat sig såpass långt bak att jag inte kunde gå in med en blitz här men jag tog mig sakta men säkert in på Orcernas planhalva och gjorde säkra block så gott det gick. Halvvägs in i första halvlek så hade jag slagit ut 3 av hans spelare och tvingat han till att använda sin apo och jag fick en öppning längs flanken som jag säkrade i runda sex. Sen var det bara att bevaka och avvakta till runda åtta där min ena Thro-Ra fick sin första touchdown.Orcerna fick en sista chans att skada lite skelett innan det blev dags för halvtidsvila, men det blev en relativt lugn runda och alla kunde ställa upp för nästa halvlek utan problem.
 
Jag var lite osäker på hur jag skulle göra i min defensiva uppställning. Han hade en Black orc och en lino i sjukbåset och jag funderade på om jag skulle ställa mina Tomb Guardians på linjen men jag var osäker på hur de skulle tåla trollet, tre black orcs samt 4 blitzers med guard, block och mighty blow, eller om de helt enkelt skulle välja att gå runt på en flank. Om de ville ställa upp på en bashfest så kanske mina tombs gå sönder och han skulle kunna göra en touchdown samt att han skulle slå sönder resten av laget eller om de vill gå på flanken och mina Tombs var uppbundna på linjen så skulle jag inte ha kraften att stå emot så jag valde att ställa tre skelett på linjen.
 
Till min förvåning så ställde orcerna bara upp med tre blitzers mot mina skelett och resten av laget runt fem rutor in. Tanken var nog att lura in mig för att sen kunna springa ifrån mig med en blitzer eller kasta den lilla gobon, men mitt i planerandet så blev det en pitch invasion och drabbade helt klart orcerna värst. 
 
Jag valde dock att inte förivra mig och ta det lugnt och metodiskt och rullade hans orcsLOS framför mig och jag kom längre och längre in i orcernas territorium. Han flyttade dock runt bollhållaren ganska bra men tillslut så fick jag en chans i runda sex att slå ner hans thrower som hade bollen. Gjorde en miss och blitzade med min Thro-Ra istället för mitt Wrestle-Skelett så fick ta en push istället. Dumt spelat! 
 
Alla orcer var uppbundna och nedslagna av mina Khemris så hans thrower skulle dodga sig ut men snubblade oturligt nog och jag kunde ganska enkelt plocka upp bollen och göra min andra touchdown i runda sju. Orcerna skulle dock få sista ordet så ställde upp med det starkaste jag hade på linjen för att om möjligt unvika en cas, och det gick vägen.
 
Såg i statistiken att jag förutom mina två touchdowns fick med mig två casualties också vilket också räknas i Steelbowl när det handlar om placeringar, och det får jag vara nöjd med. Överlag spelade jag väl okej då jag inte gjorde några riktiga tankevurpor men vet att jag spelade lite för snabbt och ogenomtänkt, speciellt med tanke på min felblitz i slutet av matchen. Får hoppas jag kan spela bättre i kommande matcher men en vinst är en vinst är en vinst! Jag får vara nöjd med det!