Eurobowl Trial Vecka 6

Sista veckan och därmed ska även de sista matcherna spelas och den här gången så var det dax för oss att möta [LTUA] vilket var ett gäng från Litauen. I princip kan man säga att oavsett hur den här omgången utspelades så skulle vi inte ha en chans att ens komma upp till mittenstrecken i tabellen men vi hade ändå två saker att kämpa för. 1, man ger inte upp och 2, vi var hack i häl på bägge de två andra Norska lagen så bara det är skäl nog att ta sig i kragen och kriga vidare.
 
Min motståndare var coach Mazylis och hans vampyrer. Bara två vampyrer men två starplayers, Wilhelm Chaney samt Skrull Halfheight. Då det här var den gamla srotens vampyrer så kände jag väl till hur de fungerade och på pappret så såg laget inte sådär jätteskrämmande ut men det är klart, Wilhelm Chaney ensam, skulle ju kunna mörda mitt lag så det gällde fortfarande att se upp och försöka hålla han i koppel. Bokstavligt talat.
 
Första halvlek: Motståndaren valde att börja i defense och även om det passar vampyrer rätt bra så passade det mig ännu bättre då min plan var lika enkel som genial. Jag skulle göra en Touchdown samtidigt som jag skulle slå ihäl alla i hans lag. De förtsa turnsen gick fint med allt från att plocka boll till att blocka loss och i turn 4 så låg Wilhelm Chaney på marken och motståndarna var nu nere på 7 man samt att jag hade bollen i tryggt förvar ute på ena flanken på deras planhalva. 
 
Resten av halvleken så spenderade jag mest tid på att foula Chaney och Skrull och kunde promenera in matchens första Touchdown i turn 8. Nu var också Chaney Badly Hurt så behövde inte tänka på det hotet längre. Motståndarens turn 8 blev inte mycket till händelseförlopp då jag hade satt tre Gobos på Los vilket inte resulterade i nånting alls.
 
Andra halvlek: Motståndaren hade bara en Vampyr, 8 thralls samt Skrull så jag misstänkte att han plockar boll med Skrull för att sen göra ett pass till vampyren och det visade sig att jag hade helt rätt. Vampyren tog sig ut på ena flanken tillsammans med några Thralls och det enda jag kunde göra avr att störa så mycket jag kunde och hoppas på det bästa, Var inte direkt orolig då jag skulle ha 6-7 turns på mig att göra en till Touchdown ifall motståndaren lyckades. 
 
Jag fick in lite folk i hans linjer och hade ställt upp med några gobos i elfkollumns för att göra det så svårt som möjligt för motståndaren iallafall. En Thrall blitzade bort en Goblin och mycket riktigt så kom Skrull från egen planhalva för att göra ett pass till den väntande Vampyren. 
 
Först en rush 2+, vilket lyckades. Pass 4+, misslyckas men passreroll och 2+ och misslyckas igen. Använde Skrulls Starplayerskill "Strong passing game" och bollen går till vampyren. Catch 1, och reroll catch 1 och bollen hamnade på marken. Här hade han visserligen rätt mycket otur men om han hade lyckats så hade det varit rätt snårigt iallafall. 3+ dodge, 3+ dodge, 2+ dodge, 2+ rush samt en 2+ Animal Savagery. Han hade visserligen två rerolls kvar så han hade förmodligen lyckats men hur många rerolls hade varit kvar till ett försvar på 7 turns? förmodligen bara 1, vilket hade varit rätt jobbigt.
 
FIxade en snårskog med tacklezones runt bollen samtidigt som jag flyttade bort motståndarens spelare och kunde sen plocka bollen i turn 3. Planen sen var bara att spela safe och vandra uppåt för att om möjligt kunna göra 2-0 i turn 16. Men, redan i turn 4 så kom första bakslaget. En thrall dodgar in i en 6+ cage för att sen ta en 2db uphill på min bollhållare och där fick jag välja mellan Pow! och Both Down. Valde den senare men bollen låg nu på marken.
 
Plockade upp bollen med en gobo och ställde upp för att undvika de värsta attackerna men en Thrall kom ångande igen, men den här gången så hade han iallafall ingen reroll att förlita sig på. 4+ dodge, 3+ dodge, ruch 2+, rush 2+, 1db och push! Puh! Resten av matchen blev en enkel promenad med min bollbärande gobo som även kunde ta en tvåturns paus medans resten av laget blockade loss på allt som stod upp. Även trollet fick möjlighet att göra en foul i turn 15 innan jag kunde göra 2-0 i turn 16. 
 
Slutresultat: Win! (Matchen går att se här!)
 
Och hur gick det för resten då: 
Duckwing´s Akhorne and Co vs Pvoveja´s Necromantiv Horror: Döingarna började med boll och matchen stod och vägde tills turn 4 då dvärgarna fick in en fin träff på den bollbärande ghoulen. Bollen plockades snabbt upp av en annan ghoul enbart för att se sig bli surfad av Akhorne. Bollen bytte ägaren ett flertal gånger men ingen fick till något av värde och resultatet var fortfarande oavgjort efter första halvleken. Dvärgarna körde igång med boll och det gick rätt hyfsat tills döingarna blev för påstridiga och fick ner bollhållaren i turn4. Dvärgarna ordnade dock upp i situationen och kunde hålla undan tillräckligt länge för att kunna göra matchens enda touchdown i turn 16, Döingarna fick en tröstturn som dock var helt verkningslös WIN!
Grumplekins´s High elfs vs Lukoshiukas´s Wood Elf: Träalverna började med bollen och gjorde ett klassiskt alvanfall men valde att göra en touchdown redan i turn 3. Mycket beroende på Grumpelkins press men det var lite tidigt, men det ska vi inte klaga på. Grump anföll på ena flanken men en Wardancer kom och snodde bollen men Grumpelkins snodde snabbt tillbaka den och kunde sen reducera i turn 8.Resten av matchen blev en uppvisning i positionsspel där Grump lät motståndaren spendera rerolls och spelare för att försöka komam åt bollen för att sen göra sin andra touchdown i turn 16. Ett misslyckat försök på en oneturner avgjorde matchen till Grumpelkins fördel.
Win!
Sirvejlance´s Norse vs Jankis´s Skaven: 
Sirvejlance fick äran att börja i offense och efter ett stabilt anfall så kunde han göra en touchdown i turn 8. Råttorna försökte sig på en oneturner men en Blitz på kickoff satte ett effektivt stopp till försöket redan innan det ens börjat. Råttorna försökte göra en snabb touchdown med en liten potatis på ena flanken men den mosades av ett gäng Norse utan pardon. Råttorna var nu kraftigt decimerade i antal och resten av matchen var helt i Norse händer och de kunde utan problem göra en till touchdówn presic inann slutsignalen ljöd. Win!
 
Här kan man se hela slutställningen för allt och alla, men här kommer en liten lista för oss och de övriga lagen jag följt hittils. 
 
(38) Time Walkers (Swe) 10 Win 4 Draw 10 Loss
(44) Zeddplus3 (Swe) 7 Win 8 Draw 9 loss
(52) Anything (Nor) 6 Win 8 Draw 10 loss    
(56) Hickled Perrings 9 Win 6 Draw 9 Loss
(64) Norwegian Fumblers (Nor) 7 Win 6 Draw 11 loss
 
Med facit i handen så kan jag konstatera flera saker. Den här turneringen var riktigt hård. Jag såg många riktigt duktiga coacher och lag långt ner i tabellen och kvalitén på de deltagande har hållit hög klass vilket i sin tur lett till att vi fått stryk i 4 av 6 omgångar. Ingen skam i det och för att bli bättre måste man spela mot andra som är lika bra eller bättre så i slutändan så är vi nog bättre coacher nu, och en liten tröst är väl att vi alla fick till varsin vinst i sista omgången.
 
Vad bättre är, iallafall för egen del, är att jag fått ltie grepp om Black Orcs. Vad som funkar och inte och hur jag ska spela dem i kommande turneringar. Visst, det går inte att trolla och de kommer fortfarande hamna på efterkälken mot många andra lag men jag vet iallafall att jag saknade tackle på nån spelare. Elfs kommer fortfarande springa i cirklar runt mig men med en tackle så har man iallafall ett hot som kanske kan generera att man får en removal eller två på en halvlek och kan få till en draw iallafall.
 
Jaja, till Helgen så är det Borås och helgen efter så bär det av till Göteborg så det är bråda dagar då det är många ettor som ska rullas. Jag måste tillstå att den här sista veckan har varit lite av en mardröm med sjukdommar och även om jag är i form till Sommar-Os så ska vi väll ändå kunna flytta lite pjäser, och då är jag mer än nöjd.