Det är mycket nu......

Ja, det är mycket nu..... Men det är också riktigt jäkligt bra. För det första så har jag fått in en fot i en liten liga i Moss/Norge som legat nere pga pandemin, men det får bli ett senare inlägg. Sen ska jag ta mig till huvudstaden nästa helg för att vara med på Joråbowl, men även det får bli ett senare inlägg för igår fick jag spelat min första match med de nya BB reglerna, och det är precis vad det här inlägget ska handla om.
 
Mina Tomb Kings skulle få möta ett Necromantic Horrorlag som coachades av Ken, en trevlig och duktig coach och det var ett perfekt sätt att fördriva en fredagseftermiddag och välbehövligt på många sätt att få se exakt hur lite man faktiskt kan om just table top. Man blir otroligt bortskämd med att spela online så man knappt har en aning om hur en turnmarker funkar, än mindre alla nya regler dessutom.
 
Hursomhelst så körde vi med lag rätt ut ur boxen på ett teamvalue på 1000 för att försöka hålla det så enkelt som möjligt. Matchen stog och vägde de första rundorna men sen stod det klart att jag hade de bättre tärningarna. Min motståndares varulvar kunde varken göra några GFI eller dodga samtidigt som mina Armorslag var otroligt höga, där i stort sett varje slag var runt 10. Jag lyckades till slut vinna med 2-0 men det kan jag enbart tacka tärningarna för. 
 
Men, det viktigaste var att vi hade kul. Det blev en del bläddrande i boken, mest mellan weather/kickof/injury och det blev uppenbart hur lite man kan om de nya reglerna. Vi lyckades dock spela igenom matchen på 1.5 timme och vi hade en rätt bra stämmning. Vi hade en så pass avslappnad inställning att vi tillochmed lyckades placera bollen på fel planhalva inför en kickof och vi hann dessutom att slå för diviate innan vi upptäckte att vi var på fel sida.
 
Det jag tar med min från matchen, förutom att det var supertrevligt och att jag vill spela mer, är att jag måste läsa på om en hel del regler. Speciellt passningar är lite rörigt i min redan förvirrade hjärna. Ska se om det inte finns någon bra app för just weather/injury/kickof då man bläddrar sig fördärvad i boken för att hitta dessa. 
 
Här kommer avslutningsvis en bild jag lyckades ta innan någon tärning ens hade rullat, och jag vet inte hur tusan jag lyckades ta ett så dåligt kort men det är det enda jag tog så därför slänger jag in den här ändå.
Ha det gott allihopa så hörs vi när vi syns!