vs Ballroom Blitz ***FINAL ÖBBL 2021***

Egentligen så skulle nog den här matchen inte ha spelats då den egentliga vinnaren var den som fick mest poäng när matcherna var spelade, vilket var Ballroom Blitz. Sen är jag lite osäker på om vi skulle hamnat som tvåa om alla matcher faktiskt hade blivit spelade, då jag har för mig att det var några lag som missade en match, men jag är som sagt inte säker och oavsett varför så blev det en final mellan 1:an och 2:an och här kommer en snabb redogörelse över den och den här gången har jag valt att lägga upp den som en berättelse, så håll till godo!
 
"Förväntningarna från publiken var enorma från alla håll. Soulreapers fans skrek efter revansch samtidigt som fansen till Ballroom Blitz ville se deras favoritlag slå Soulreapers en gång till, för att riktigt visa vilket det bästa laget verkligen är. Man kunde även skymta Arack’s Dead Asses coach, Svein, på VIP-läktaren. Ballroom Blitz hade förstärkt laget med en Ogre men även Soulreapers hade för dagen införskaffat sig hela tre nya Skelett där alla hade ordet "foul" ingraverat i pannorna. 
 
Ballroom Blitz vann slantsinglingen och valde att börja i anfall. De odöda satte upp sin beryktade "The Khemri-wall" och såg ilsket på när Ballroom Blitz satte upp sitt anfall. De stod där i några sekunder i tystnad och man kunde nästan ta på stämningen ute på planen. Kick, och bollen var i luften och 2021 års final i ÖBBL var igång.
 
Medan bollen landade i säkerhet nånstans långt bak på Ballroom Blitz planhalva så gick Ogren rätt in raden av odöda och lyckades fälla några av dom till marken men lika ofta som de blev nedslagna så reste dom sig upp igen och fortsatte gå frammåt. Ballroom Blitz hade bollen i säkerhet ganska långt bak men det var tydligt att de tappade greppet om matchen och de odöda tog sig hela tiden närmare.
 
Det som fick Ballroom Blitz att reagera på rktigt var nog när Ogren for med huvudet först ut i publiken samtidigt som flera andra lagmedlemmar hade fått lämna planen både knockade eller foulade. Publiken skrek på dommaren men det tog flera våldsamma fouls innan han till slut reagerade och skickade ut några skelett. 
 
Ballroom Blitz skulle precis iscensätta ett anfall med ett pass men det var för sent, då de odöda redan var framme vid bollhållaren och lyckades inte bara fälla honom utan även plocka upp bollen och kunde utan större bekymmer göra matchens första touchdown bara sekunder innan dommaren blåste för halvtidsvila. 
 
Ett sargat Ballroom Blitz ställde upp i defense men det saknades flera spelare vilket inte var till deras fördel då Soulreapers dels kunde ställa upp med ett fullt manskap samt nu var i offense. Dommaren blåste igång andra halvlek och Soulreapers tog vid där de slutade i första halvlek och man kunde se att de verkligen ville visa att de inte var nöjda med resultatet av deras första möte och att de här och nu bokstavligen tänkte gå över lik för att vinna.
 
Coach Martin försökte förgäves skrika ut order till sitt lag men det var tydligt att Soulreapers hade för stort övertag och trots att Ballroom Blitz fick till bra några försök att komma åt Soulreapers bollhållare så kunde Soulreapers nånstans i runda 5-6 göra sin andra Touchdown. Var matchen däremed över? Hade Ballroom Blitz gett upp och var Soulrepers nu var nöjda? Svaret på alla tre frågorna kunde besvaras med ett rungande NEJ!
 
Ballroom Blitz var bestämmda att iallafall få till minst en touchdown, och få till ett 1-2 resultat och däremed visa att den här matchen då hade blivit en omvänd spegelbild från förra matchen då de vann med 2-1. Soulreapers å andra sidan ville visa sina kritiker att de minsann kunde göra tre touchdowns men oavsett alla spekulationer, drömmar och planer så var bägge lagen, samt deras coacher, tvungna att genomföra teorin i praktik också.
 
Människorna var fortfarande några man för få men de satte igång ett anfall och slog ett hål muren med odöda som var stort nog att få igenom en catcher för att sen kunna göra ett pass och om allt klaffat, få till en reducering, och kanske, även om chanserna var mikroskopiska, kunna göra ännu en touchdown och då få till ett oavgjort resultat och då även en förlängning och där skule kunna hända.
 
Problemet här var att Soulreapers lyckades få loss bollen och nu hade en möjlighet att plocka upp bollen och göra ett pass till ett väntande skelett på andra sidan planen och däremed göra en tredje touchdown men där satte Ballroom Blitz in sina sista krafter och lyckades effektivt grusa Soulreapers planer. Slutsignalen ljöd strax efter och matchen slutade i Soulreapers favör och de kunde nu titulera sig som vinnare! 
 
Det här är det sista man har hörde om Soulreapers, då de tydligen försvann utan ett ord och förmodligen grävt ner sig nånstans i väntan på evigheten. Kanske var den här avslutningen precis  det de behövde för att kunna gå in i sista vilan, vem vet? Men vad vi faktiskt vet är att det nu stundar en ny säsong med nya möjligheter för lag och raser att visa upp sig och det ser vi verkligen fram emot."
 
Med det i bagaget så passar på att avsluta med en bild från finalmatchen, och hoppas alla andra hade en lika trevlig säsong som vi hade. Ha det bäst så ses vi snart på en plan nära er!