gBBg: The Drexxl Cut (Dag 1)

Då är man precis hemkommen från en tuff men kul turnering i Göteborg och som vanligt så är hjärnan redigt sliten efter sex hårda matcher. Turligt nog är matcherna utspridda på två dagar men det blev ändå ganska tufft då jag hade beslutat mig för att åka hem och sova i egen säng, så det blev ganska långa dagar. Det tog ganska precis 16 timmar från att jag åkte hemmifrån till att jag kom hem igen på lördagen och sen tillbaka igen på söndagen 8 timmar senare. Men jag ska inte klaga, dels för att jag hade väldigt mycket tur i de flesta matcherna men även om jag hade förlorat alla sex matcherna så är det otroligt kul att komma iväg på sånt här, så jag är mer än nöjd när allt kommer omkring. Nu ska jag dock sluta svammla och gå igenom hur det gick i matcherna iställetl. Håll till godo!
 
Match 1 vs Dark Elf (Inforthepain) 
Att som förstamatch få möta IFTP är en lika skrämmande som trevlig upplevelse. Jag tror vi har möts ca 10 ggr tidigare och jag har fått ihop lika många svidande förluster som matcher, men så är han även den som målat mitt lag och anledningen är att han, förutom att han är grym på att måla, men att han otroligt trevlig. Hursomhelst så lät jag mig inte skrämmas av tidigare möten utan körde på enligt plan och öät tärningarna göra jobbet och sen hoppas ha en del tur och det gick över förväntan. Mina armorslag var väldigt höga medans hans försök att dodga undan inte gick sådär jättebra så hans injurybox blev fullare ju längre matchen gick. Slappnade dock aldrig av helt då jag vet vad han kan göra med bara en spelare och några tärningar så jag tog det lugnt och metodiskt och vann tillslut med 1-0. Jag tror att ett returmöte hade slutat annorlunda men det tänker vi inte på här så jag var glad över att efter att ha fått med mig tre poäng här.
 
Match 2 vs High Elf Elf (Skuld) 
Sist jag mötte Skuld var på Joråbowl och då förlorade jag stabilt med 0-3, så allt bättre än det skulle jag vara nöjd med. I anfall så tyckte jag att jag hade en hyfsat säker bur men hur jag än gjorde så lyckades han ta sig in med en 1d på min bollhållare men turligt nog för mig så blev det alla möjliga resultat utom det min motståndare behövde. Matchen böljade fram och tillbaka och i turn 16 så var resultatet 1-1 men Skuld var på offensiven och var supernära att lyckas med att få till en 2-1 seger här så jag är tacksam över att ha turen att få med mig ett oavgjort resultat här. Väl värt att notera är att jag körde William Chaney och hur jag än gjorde så slog han bara both down eller push och fick ett par turnover just pga detta. Jag hade varit så extremt klantig att jag inte ens täntke på att varulven faktiskt kommer med Wrestle. När matchen var över så kände jag mig mer än lovligt korkad då Skuld påpekade just detta men men, inte mycket att göra åt utan bara att ta sig i kragen och lära sig läxan och göra bättre i framtiden. 
 
Match 3 vs Goblins(with V.Ghoulchewer & G.Smashrip) (Melisqus
Först Iftp, sen Skuld och sen Melisqus efter det? Det kanske var just den trillogin som jag gjorde dagens andra stora misstag (William Chaney och Wrestlemissarna är garanterat ohotad etta på listan) för jag fick möjligheten att välja att börja i offense eller defense och det var nog att jag hade för stor respekt för min motståndare som gjorde att jag valde att börja i defense. Det ledde oavsett till att Melisqus systematiskt slog sönder mina spelare en efter en och jag hade i stort sett inte mycket att sätta emot. De flesta skulle nog anse att Goblins numera är den sämsta rasen i Blood Bowl men Melicus är en otroligt duktig coach och visade här att han kan vinna med precis vadsomhelst. Efter 16 spelade rundor så vann han rättvist med 2-0 och jag tror mina spelare var glada över att matchen var slut för de hade fått stryk uppföljt av ännu mera stryk. 
 
Match 4 vs Khemri (Grumplekins) 
Efter en nice taco-stund på en restaurant med min motståndare så var det dax att mötas på pitchen i ett "Chaney or no Chaney?" möte. Jag fick möjligheten att börja i offensiven men Grumplekins satte upp ett rejält försvar och positionerade sig otroligt bra och började plocka isär mitt lag redan från turn 1. Nånstans i mitten av första halvlek så hade han slagit ner min bollhållare och hade inga problem att hålla undan tills han tillslut gjorde en välförtjänt touchdown. Inför andra halvek så så var jag nere på 8 spelare på planen och tänkte att det var mer eller mindre kört. Tog mig dock i kragen och tänkte att jag ska inte ge upp utan körde ninja/underdog taktik och satte full tilltro till Nuffle, och det visade sig vara effektivt. Med en mas 2d uphill, 1d blocks och ag4+ dodgande så vände matchen. Mina armorslag funkade varje gång och tillslut så fick jag tillochmed tag i bollen och mot alla odds göra en touchdown i turn 16. Det är skönt att få till en sån osannolik vändning ibland då det visar att man kan slå ur ett nästan omöjligt underläge och att man aldrig ska ge upp. Grumplekins var den bättre coachen här så jag är otroligt glad över att få till ett oavgjort resultat. 
Det blev en tvåtimmars bilfärd tillbaks hem igen och man hade lååång tid att gå igenom dagens matcher trots att hjärnan blir ganska mörbultat efter en sånhär dag. Summa summarum så är jag överlag nöjd med 1-2-1 så även om det blir två raka förluster i dag 2 så skulle det vara okej. Det kunde inte bli 6 raka förluster nu iallafall. Drexxl hade meddelat mig att det skulle bli Snotlings i mitt första möte nästa dag så jag hade tid att fundera på hur jag skulle hantera detta i lugn och ro under bilkörningen. Tanken var att inte göra samma misstag som mot Melisqus utan gå rätt in och kötta på med allt jag hade och låta motståndarens tärningar rulla och vänta på att ettorna skulle komma. Men, hur det skulle gå i verkligheten brukar sällan gå hand i hand med en plan, det har man lärt sig men det var iallafall något att hålla sig till när det blev dax för det. 
 
Hur det gick får ni följa om en vecka eller tre då dag två kommer att avhandlas i bloggen. Vi ses när vi hörs!!!