Moss Blood Bowl Open

Jag får börja med att be om ursäkt för dålig informering om den här turneringen men det har varit så mycket med både jobb, musik och framförallt Blood Bowl, så jag har helt enkelt inte hunnit men men, bättre sent än aldrig.
 
Vi hade ju spikat ihop en Blood Bowlturnering i Moss och med vi så menar jag Martin (som fixat med alla regler och stått för 99% av allt som innebär med detta), Adam (Som gjorde det hela möjligt att genomföra på just Table Top Battle utan några som helst problem) & Jag (Som egentligen inte gjort något speciellt alls förutom att vara ett litet bollplank för ideér och förslag) och det hela ledde till att vi nu i helgen som var kunde genomföra den första Moss Blood Bowl Open. Förhoppningsvis den första av många, men vi tar ett steg i taget så får vi se vart stigen leder.
 
Tanken med det hela var att få in lite nytt blod i hur det är att spela på turneringar men vi visste av erfarenhet att det kan vara ett stort steg från liga till turnering så därför var reglerna här en förenkling av Eurobowlreglerna där det bl.a. bara fanns ett regelpaket per tier och alla starplayers var tillåtna vilket visade sig fungera väldigt bra.
 
Det blev tillslut sex lag som dök upp, bl.a. Human, Vampire, Halflings, Chaos Chosen & två lag med Goblins vilket ledde till att Martin blev odd man out och tyvärr fick stå över den här turneringen och istället agera huvuddomare på heltid. Matcherna avlöpte utan problem och det enda som blev ett återkommande problem var tiden där vissa matcher blev lite för långa, vilket är något vi får ta med oss om/när vi får ihop en ny turnering.
 
Efter tre omgångar stod det klart att Patrik.O. och hans Goblins stod som segrare och vann däremed ett helt sprillans nytt Blood Bowl Lag vilket inte är fy skam. Själv så hade jag och mina Halflings gjort en underbar resa där det blev bl.a. två förluster och en oavgjord där vi tillslut landade på en sistaplats i tabellen. Mina Halflings var dessutom en stor del till att jag haft så mycket att göra sista veckorna. 
 
En förklaring kanske är på plats och allt beror egentligen på att jag inte ville spela med mina Khemri här och då jag vann ett lag med flings på DrexxlBowl förra året så kändes det väldigt passande att jag fick montera och måla dessa småttingar just inför det här eventet och det blev stressigt. Jag visste redan innan att jag inte skulle hinna fixa allt såsom baser, bollar & tokens men jag hann med allt jag hade planerat att göra iallafall. De kommer inte vinna någon skönhetstävling men det gör mig ingenting då de ska spela Blood Bowl :)
Redan för flera veckor sen så uppstod två problem. Dels så hade jag inga Treemen och då jag inte ville använda någon Starplayer så blev det ett problem att fylla ett lag på 1150 TW med enbart mina 12 Halflings. Men, om jag hittade två Treemen och två extra Halflings så skulle saken vara löst. Som Treemen fick jag ideén att använda några Sylvaneth Dryads vilket jag sen kom över hela fyra stycken på Tradera men jag hittade dock inga extra Halflings vilket innebär att jag i det här lagbygget fick fem rerolls och en Chef. 
 
När turneringen gick av stapeln så hade jag inget namn på laget men nu såhär efteråt så har jag ett löst tema att bygga vidare på. Dels så är de målade i Svenska färger, och då vi var nere och spelade på Gothbowl sist så pratade Drexxl och Martin om Freden i Rosklide vilket påverkade både Norge och Sverige så känns det som en naturlig koppling att kika vidare på just den händelsen för att se vad vi kan plocka upp därifrån, men det får bli en annan dag och i ett annat inlägg.
 
Härnäst så ser det ut att bli en ny turnering i Göteborg den 23:dje Juli och jag hade hoppats att få ihop mina Lizards tills dess men tror inte jag hinner så det får nog bli en sista turnering för mina Khemri´s men det får även det bli en senare fråga och inlägg ifall vi kommer dit. 
 
Tills nästa gång så får ni ha det så gott och tänk på att Blood Bowl även går att spela utomhus! Hepp!!!