Fezbowl Dag 1

Klockan ringer 5.45 och man vaknar och våndas i ett par sekunder innan man inser att det faktiskt är Fezbowl idag, Äntligen! Hoppar upp, packar ner lite strumpor, tärningar ödlor & en tandborste och efter en snabb frukost med tillhörande kaffe så var man på väg. Efter en liten pitstop i Skee där jag fick plockat upp Martin och hans Underworld så var vi framme två timmar senare. Valde ju att köra med Lizards den här gången och då byta ut Wrestle mot Frenzy och om det var rätt eller inte får jag utvärdera när allt är färdigspelat men här kan man iallafall se min roster:
Precis som förra året när Drexxl höll i en turnering så var det även denna gång i Schacksällskapet Manhems lokaler på Vegagatan i Göteborg och det var en fröjd att komma dit även denna gång. Alltid kul att få träffa folk man spelat mot/med tidigare men som vanligt några nya (för mig iallafall) ansikten så efter ett snabbt minglande så var det dags för dragning och efter några "testdragningar" så stod det klart att jag skulle möta vampyrer, vilket kändes som en okej matchup. 
 
(Här kommer en liten sammanfattning på matcherna, med fokus på ordet "liten" då jag inte har så bra minne av alla detaljer i matcherna så därför får det räcka med en snabb överblick över matchbilden i helhet. Jag brukar iofs inte ha så bra minne av matcher jag spelat, iallafall inte i samma utsträckning vad andra folk brukar ha, men nu var det värre än värst. Kan bero på att sömnen mellan dag 1 och 2 var i stort sett noll så jag kanske inte fick processa dom på rätt sätt, vad vet jag? Hursomhelst så är det som det är så vi får helt enkelt nöjja oss med det)
 
Match 1: Vampire + Wilhelm Chaney (Abrelax)
En på pappret ganska märklig matchning då varken vampyrerna eller thrallsen är sådär jättehotande men Chaney med Claw skulle kunna göra ganska stor skada så här gällde det att se upp. Valde dock att ställa upp i defensiven då Vampire är som bäst i sin defens, så jag valde därför att vända på steken istället. Med facit i handen, kan vara en miss men ändå inte. Motståndarens turn 1, Krox med Guard död! Saurus med Block död, och då tror jag inte ens Chaney hade rört sig. Resten av matchen rörde sig lite i uppförsbacke men vad jag minns så kunde jag hålla Chaney ganska kort, och fick även ut honom vid något tillfälle men med två så viktiga pjäser borta innan jag ens hade rullat en enda tärning, så är jag ändå helt okej med resultatet. Vill dock tillägga att laget med tillhörande kyrkogård, var grymt snyggt målade och helt tematiskt, imponerande. Dålig utdelning på armourslag samt dodgandet var tydligen för svårt för mina skinks. 
Slutresultat: 1-1, 3-5 i Cas
 
Match 2: Imperial Nobility + Griff (IFTP)
Det är precis lika kul som svårt att möta just IFTP. och så var det även denna gång. Jag minns inte om det var jag som började med boll eller inte men jag minns i stort sett bara att min taktik i offensiv drive var att försöka locka in Griff för att sen göra han till en mänsklig flipperkula och helt enkelt knuffa omkring han tills han dog men den fällan gick givetvis inte IFTP i. Han låste som vanligt ner mitt spel väldigt bra med en kombination av fend, stand firm & Wrestle och jag fick inte uträttat så mycket. Blev iallafall inte helt överkörd men inte heller här kunde jag varken slå armorslag eller dodga med mina skinks och med tanke på mitt facit mot IFTP så skulle jag behöva mycket mera tur om jag ska kunna vinna, men så blev det alltså inte idag, men så är det ibland. Som vanligt, en bra match med tufft motstånd, så en "okej" förlust med facit i hand. 
Slutresultat: 1-2, 2-2 i Cas.
 
Match 3: Halfling + Karla & Deeproot (Drexxl)
Extra kul att få möta Drexxl av flera anleningar men främst då han faktiskt fick spela i år då han hade varit oddman-out om antalet deltagare i år hade varit udda men i år så var i vi 22 coacher så det var härligt att se att han fick spela i år. Tror vi har möts två eller tre gånger och vad jag minns så har varje match varit vädligt jämna och vinster/förluster har varit nära så trots att han här skulle spela Halflings så skulle det inte bli någon lätt match här heller, och speciellt då han här hade tillgång till två extra Starplayers. Matchen blev precis som väntat, hård! Det böljade fram och tillbaka och Drexxl gjorde ett bra jobb med att låta Deeproot ta hand om min Krox och sen överlåta karla till att hantera Blitzandet och bollen. I slutet av andra halvlek så stod det 1-1 och som en sista desperat årgärd så kunde jag efter lite dodgande och blitzande få tag i bollen med en skink, göra en short pass till en väntande saurus i endzone, och vips så hade jag säkrat en vinst. Kan inte säga att det var ett rättvist resultat men å andra sidan så ska man med Lizards kunna gära iallafall lite skada på några halflings och därför även kunna vinna men även här så fungerade inte mina armorslag, så jag får här vara nöjd med en rejält tursam vinst.
Slutresultat: 2-1, 2-5 i Cas.
 
Match 4: Chaos Dwarf (Moldline)
En ganska ovanlig build med hela 4 rerolls men med 6 charfs och två bullcentaurs med block och "bara" 12 spelare så hade jag förhoppning att kunna få ut några hobos så matchningen kändes som en 50/50 för oss bägge, trots tackle/dodge. Matchen är tyvärr den jag har minst minne av men vet att den var ganska jämn och böljade fram och tillbaka där vi bägge lyckades låsa varandra ganska bra defensivt och det var inte förräns i slutet av andra halvlek vågskålen tippade över. Tyvärr åt fel håll, för min del iallafall. Efter en droppad boll så kunde en bullcentaur tillslut få tag i bollen och göra matchens enda touchdown. Även här en lite märklig matchbild då jag inte fick till något av värde vad gällde armourslag, men tursamt nog så fick inte min motståndare till så mycket skada heller men en jämn match som kunde gått hursomhelst så det är bara att gilla läget och inse att ibland så vinner man och ibland inte, och idag var det min motståndare som rättvist avgick med seger.
Slutresultat: 0-1, 1-3 i Cas.
 
Kvällen avslutades tyvärr inte med resten av gänget den här gången, då tillfälle uppstod att möta upp gamla polare man inte sett på år och dar, men hoppas få till det nästta gång. Hursomhelst så blev det några öl innan det var dags för promenad till min säng på Mini-hotel och efter en liten snabb genomgång av dagen så kunde jag konstatera att jag hade 1-1-2 i facit och att jag inte fått utdelning på armourslagen överhuvudtaget. Dodgen hade dessutom en failrate med 1 på 3 istället för 1 på 9 så det hjälpte knappast heller men vad gällde wrestle eller frenzy så var det fortfarande osäkert om jag gjort rätt eller fel, men det får helt enkelt bli en senare fråga.
 
Dagens sista minne går dock till försöket att somna. Då jag aldrig i mitt 50+ åriga liv aldrig varit med om sådant oväsen, och det på ett hotell dessutom. Jag har inte den ringaste aning om vad grannarna sysslade med och den närmaste liknelse jag kan återge att de höll på med någon form av kontaktsport/baseball och då det inte var någon i receptionen eller någon att ringa om det hela så var det bara att gå i säng och försöka låta ölen ta över men det blev inte många minuter sömn. Kommer inte bo på samma hotell en gång till, trots att jag sparade kanske 250 kronor då bristen på sömn inte var värt det alls. 
 
Hursomhelst så avslutar jag det här inlägget på en bild där jag försöker spela Blood Bowl, och vad det verkar så är det Drexxl som står för motståndet. Nästa inlägg kommer om en vecka och då blir det fokus på dag2 samt en liten sammanfattning om min upplevelse av det hela. Kan dock avslöja redan nu att jag älskade varje sekund av turneringen, till och med varenda misslyckad dodge!