Sommarbollen 2522

Äntligen en turnering igen! Med tanke på det där IRL som alla pratar om så har det blivit ganska lång tid mellan turneringarna så när det väl händer så blir man som en Halfling i en pajbutik. Hur-som-helst så blev det än en gång bli mina Khemri´s som skulle få chansen att stapla runt då jag ännu inte fått min Kroxigor, och jag blir lite nostalgisk när jag inser att det här förmodligen är den sista turneringen jag kör Khemri. Men å andra sidan så ska det bli skönt med ett ombyte så det ska bli kul att se vad man kan göra med något annat.
 
Match 1: Khorne (Tjub)
Efter att ha spelat ca 10 matcher med Khorne så vet jag att de är som en extrem form av Norse, dvs. antingen så kan de slakta allt eller sig själva men ännu värre då de har Frenzy, som lätt kan slå bakut. Utan att ta något från min motspelare här, som dessutom hade en rätt så fantastisk otur men jag har sällan spelat såhär dåligt. Trots att Tjub enbart slog ettor så lämnade jag hål så stora att en Bloodspawn kunde komma igenom till min bollhållare. Flera gånger dessutom. Har egentligen ingen ursäkt  förutom att jag kanske var lite nöjd och avslappnad och kanske undervärderade Khorne för mycket men jag ska vara glad att jag inte förlorade den här matchen då Tjub var den klart bättre coachen. 1-1 i Touchdowns och 2-0 i Cas till min favör. Ibland spelar man bra, men ibland har man bara tur och här var det defenitivt det senare som gällde.
 
Match 2: Imperial Nobility + Mighty Zug (Inforthepain)
Det här är något av ett mardrömsmöte för mig då jag har mött IFTP ca 10-15 gånger både online och på tabletop och jag är osäker på om jag vunnit en enda gång, kanske ett eller två oavgjorda som högst och nu har han dessutom hjälp av en Mighty Zug.  Hilfe! Hursomhelst så spelade jag mer eller mindre rätt i fällan då han effektivt band upp mina Mumier med sina Bodyguards samtidigt som Mighty Zug slog sönder resten av laget. Som tur var så hade jag lyft mitt spel något från första matchen men det hjälpte inte jättemycket då jag hade en hel del oflyt med både dubbel, trippel och quardaskulls men jag hade nog förlorat oavsett tärningarna här. Det bästa som kom ut av matchen var väl att jag inte förlorade så mycket, bara 0-1 i Touchdowns och 1-4 i Cas och det kunde varit värre.
 
Match 3: Old World Alliance (Archie/Zimonyi)
OWA är något av okänd mark för mig men de innehåller egentligen inga nyheter, bara en salig blandning av Dwarfs, Flings och Humans dvs. inget som sticker ut eller något som ska kunna överraska mig, eller? Matchen stod och vägde in i mitten på första halvlek då jag lyckats decimera några motståndarspelare och sakta men säkert så kunde jag ta över och göra en Touchdown sent i första. Andra halvlek tog vid ungefär som den första slutade och det var inte lätt för Archie att försvara med halva laget utanför planen men hans Ogre gjorde flera tappra försök men jag lyckades hålla undan och göra en andra touchdown i turn 16. Tärningarna gjorde att det var spel mer eller mindre mot ett mål här vilket gynnade mig den här gången och matchen slutade med 2-0 i Touchdowns och 5-0 i Cas i min favör.
 
Match 4: Lizardmen (Felix/Froxt)
Dagens sista match skulle gå mot en ny bekantskap som jag inte tidigare spelat mot, och som valt att spela Lizards. Inte ett favoritmöte men det kunde helt klart varit värre. Vanligtvis så brukar jag försöka få bort skinksen men min motståndare skyddade de väldigt väl vilket egentligen bara gav mig en enda utväg. Då får man döda saurusar istället! Ganska tidigt i matchen så fick jag ut nån saurus och turligt nog så tappade skinksen bollen i en handoff och då kunde jag gå in och bevaka bollen. Ödlorna försöka ta bollen flera gånger men det ledde bara i stort sett till att jag kunde få ut dom en efter en. I andra halvlek så var det min tur att anfalla och då ödlorna tappat flera spelare så kunde jag i stort sett bara vandra sakta men säkert upp till en Touchdown i turn 16. Matchen slutade 1-0 i Touchdowns samt 4-1 i Cas till mig. 
 
Tyvärr så hann jag inte stanna kvar till prisutdelningen då jag skulle på en konsert i Uddevalla så jag missade det slutgiltiga resultatet men dagen efter så fick jag veta att jag trots allt kom femma. Inte fy skam trots den horribla början men vann gjorde Melisqus. Han spelade som vanligt rejält stabilt och jag tror han släppte in en enda Touchdown och jag tror det var den enda på hans senaste 10 matcher eller något åt det hållet, rejält imponerande. Annars så var det som vanligt en supernajs tillställning med enbart trevlig folk och för bara en tia så fick man dricka så mycket kaffe man ville också. Kan det bli bättre? Knappast!!!
 
Jag brukar ju avsluta med några punkter man kan fundera lite extra på men nu tror jag att jag gått igenom det mesta utom en sak. Varför spelar jag så dåligt i de första matcherna? Om man ser bakåt hur jag spelat i de tidigare turneringarna på table top så har jag spelat som sämst i de första matcherna medans online så har det varit spridda skurar, så varför spelar jag dåligt i början på enbart Table top?
 
Min slutsats är att jag är alldeles för "nöjd" och oerfaren att spela ansikte mot ansikte och dras med i ett trivsamt samtal med mina motståndare istället för att skärpa till mig och tänka på spelet lite mer, och att det tar ett par matcher innan det släpper. Jag märker ju själv att jag är mer fokuserad i de senare matcherna dessutom och det säger egentligen bara att jag måste spela mer table top om jag ska bli av med den fula ovanan att ha alldeles för trevligt. Skämt åsido, men det ligger tyvärr ett litet korn av sanning i det antar jag. 
 
Det värsta är att det i nuläget ser ut som att nästa turnering kan bli först i November och den enda trösten är väl att man kanske kan få till några ligamatcher i Moss iallafall, så man inte blir helt lappsjuk. Men då, då kanske det blir Lizards och då förmodligen ett Kajubygge. Eller varför inte med en Frenzysaurus så Skuld blir nöjd? Tja, den som lever får se, men hur det är applicerbart på Khemri och liknande odöda är osäkert men det hör kanske inte hit heller. Här kommer slutlistan från turniringen iaf: