Oslo Open - Preview

Nu har jag ju spelat fyra turneringar och det känns som att det är dax att våga ta sig utomlands och vad är då mer passande än att delta i Oslo Open nästa helg? Den turneringen blir dessutom den närmsta, vilket är lite lustigt när man tänker på det. Dvs, att man vet att man bor helt offgrid när den närmsta turneringen man kan delta i ligger i ett helt annat land. 
 
Reglerna är i stort sett samma som vanligt och seger ger här 5 poäng, en draw 2 poäng och en förlust ger då 0. Givetvis så påverkar det mig en del då jag tänkt att spela Khemri där deras standardresultat är en draw. Om man jämför med många andra lag som kanske oftast vinner eller förlorar så ger det då mer poäng. Två oavgjorda blir 4 poäng, men en vinst och en förlust ger 5, så jag tror jag kommer få det svårt att hävda mig med dessa regler rent poängmässigt men det får bli som det blir, för om det går som det är tänkt då blir nog det här sista turneringen med Khemri. 
 
Några andra regler som jag är lite konfunderad över, däribland de nya Norse. Är osäker på om de är godkända eller inte men får väl kolla upp de på tåget lite bättre ifall så man inte blir helt perplex när de står som nästa motståndare, men det får bli ett senare problem. Det konstigaste med de här reglerna är att Wood Elfs ligger i Tier 1 och High Elfs ligger i tier 4. Det är inte Oslo Open´s eget påfund då det är NAF som kommit fram till att det är såhär det är tänkt att vara men det gör mig inte mindre förvånad. Det känns som om High Elfs bör vara undervärderade här och att det kan tänkas att de kan komma högt upp i tabellen, men jag kanske har fel iofs.
 
Det största dilemmat jag stått inför här, var hur jag ska bygga min roster. Det är främst vilka skills man bör på sina Tombguardians och där var jag väldigt kluven. Jag fick rådfråga några andra personer som jag vet är bra spelare och speciellt med just Khemri och de flesta verkade luta åt att man ska ha såhär: 2 Tombguardians (Guard), 2 Tombguardians (block), 1 Blitz (Tackle), 1 Blitz (Mighty Blow) & en Thro (block).
 
Men, det finns givetvis andra åsikter och tankar om bl.a. Mighty Blow på Tombguardians och liknande men det jag landade i tillslut var att om jag nu har spelat med i princip samma roster det sista året och det har gått väldigt bra, varför då byta? Samt att om man lägger två block på Tombguardians så tappar du i princip en Block på en Thro samt en Guard på en Tomb, och jag känner inte att det är värt det av flera orsaker. Främst så får du en skill mindre lagmässigt samt att jag gärna har alla de bästa spelarna i laget på planen och att sätta en Thro på bänken gör laget svagare. Så därför har jag valt att spela med samma roster jag brukar ha, nämligen denna: 
Jaja, om en vecka så bär det av och jag återkommer med hur det gick om någon vecka när man har fått smälta resultatet samt att det lär komma någon ligamatch imellan men jag avslutar med ett citat, "Jag säger som min vän, Australiensaren, jag kommer tillbaka." (Undrar hur många som plockar vart jag snott det citatet ifrån). Hej så long och ta det soft!