Jaha, och hur målar jag då?

Jag har inte medvetet undvikit det här ämnet men jag ser målandet mer eller mindre som ett nödvändigt måste. Dvs, prylarna måste ju målas men med mina mullvadsögon samt skakande händer så har jag kommit fram till att sakerna inte behöver vara superdetaljerade utan att de ska fylla sin funktion. Men, jag kan visa lite vad jag använder iaf, och det är saker jag tycker passar mig medans någon som målat i 10 år förmodligen skulle fnysa åt, men så heter ju bloggen inte Bloodbowlrookie för intet, eller hur?
Det första jag införskaffade mig var spelet Zombicide, för att lära mig måla. I samma köp så köpte jag Armypainter Survivor Paint set där jag i stort sett nuförtiden bara använder färgen Machine gun metal, som jag blandar 50/50 med vatten för att få bästa resultat. Penslarna är nästan uteslutande Armypainter men det är bara en variant jag tycker håller måttet och det är en som heter Hobby: Small Detail och den använder jag till 95% av allt jag målar. 
 
Därtil så kan man på bilden urskilja två dropflaskor och den till vänster har jag bara vatten i men införskaffades i ett 3pack med glitterfärg för 10kr men flaskorna är superbra att ha vatten/färg i. Flaskan till höger är nog det enda jag inte skulle kunnat vara utan och det är en Green Stuff Brush Cleaner och den är grym. Har använt den till samma pensel mellan 50-100 ggr och penseln är fortfarande som ny. 
 
Sen har vi Armypainters Speedpaint som är grymt bra. Vissa färger är lite bättre än andra men om man inte har ambitionen att visa upp modellerna som objekt så är färgerna enkla att använda och ändå ger ett bra resultat med skuggor och liknande. Sen har vi en liten palett, glasögon och en pannlampa från Clas Ohlsson.
 
Använde tidigare en vanlig skrivbordslampa men tyckte den var ivägen samt inte lyste i samma vinkel som ögonen och hittade då den pannlampan för 80 kr, och det går även att vinkla lampan neråt vilket gör att den alltid hamnar perfekt oavsett vad man ska ha lampan till, oavsett om man ska måla eller jogga i skogen. 
 
Så, vad har jag åstadkommit hittils då? 
Bild nr.1 är det första jag försökte mig på. Det är lite blandade färger från alla möjliga tillverkare och kvalitén är lite si och så men med tanke på att det blev lite trail and error och ungarna har varit med och provat lite, så är det väl okej. Testade lite gräs på baserna men jag tror inte jag ska låta det vara kvar då jag tror jag kommer prova med lite Citadel Astrogranite istället för att få lite asfaltkänsla och figurerna kommer knappast bli välbehandlade då både jag och ungarna spelar det med jämna mellanrum.
 
Bild nr.2 är det jag pysslar med just nu och målet är att bli färdig inom tre veckor då det bär av till Fezbowl och jag kommer nog bli färdig till 90%, hoppas jag. Baserna kommer jag nog strunta i och bara slänga på siffror på och de kommer inte få tillbehören som hjälmar och dylikt till dess. Men ,nu ser man iallafall hur de kommer att se ut och vi är väl ungefär halvvägs till vad jag hade tänkt.
 
Bild nr.3 är målat med speedpaint och det är inte så detaljerat utan är mer tänkt att "det funkar". De är fula som stryk och medvetet målade i Svenska färger bara för att jag använder dessa enbart till småturneringarna i Moss(Norge). Nu har jag officiellt inte döpt dom än men, jag vann dessa förra året på Drexxlcut och då blev det även tal om Freden i Roskilde när jag Martin och Drexxl satt och åt. Därför är det väl passande att de får heta något åt det hållet, men har tyvärr inte hittat något riktigt passande så är det någon som har ett förslag så är det bara att hojta till. "Roskilde-Delegationen" kanske?
 
Bild nr.4 innehåller en Halfling Turnmarker, två Sylvaneth Dryads som jag använder som treemen till mina halflings och en Tomb Banshee som blev en helt okej starplayer i Gretchen Wächter. Allt målat i Speedpaint och målat ganska basic men samma där, de funkar. Lekte lite med sand på basen på Gretchen bara för att testa lite .
 
Så, nu har ni mästermålare något att skratta åt men det gör mig ingenting då Blood Bowl sällan vinns av den som är bäst på att måla utan den som har störst tärningar, eller hur det nu var(?)