Official Elven Union Trailer

Att det var just Elven Union som skulle komma som en tredje video var kanske ingen överraskning då de var den tredje rasen man kunde välja på i den senaste Beta-versionen av BB3. brevid just Imperial Nobility och Black Orcs. Därför blir de ju passande att jag tar och kikar igenom laget precis som jag gjorde med de två tidigare.
 
För den som spelat Elven Union tidigare så är det i stort sett inget nytt under solen. Några av positionerna har blivit snäppet dyrare, Thrower och Blitzern, och samtidigt så har de nya reglerna inneburit ändringar för hur pass/catch går till men i det stora hela så är laget i princip lika bra/dåligt som det varit tidigare. 
 
0-12 Linemen: En ganska exakt kopia från tidigare regler och dessa stackare har egentligen bara ett jobb. Hindra motståndarna från att slå på de övriga postitionerna i laget. Det resulterar ofta i att de kommer stå ivägen för motståndarnas mördare och med en AV på 8+ gör att man kommer att behöva byta ut dessa väldigt ofta. De är inte heller speciellt billiga, 60K, men det är de faktiskt värda. Om du spelar i en liga så är en random skill på dessa spelare otroligt najs, nästan oavsett vad de än får. Dodge är annars den första givna skillen med endast ett undantag, kick, som alla alver med någon slags stolthet bör välja relativt tidigt. 
 
0-2 Throwers: Trots att de nu kostar 5k mer än tidigare så undrar jag om det ändå inte är spelets bästa Thrower? Om man ser till vad man får för priset, så är nog svaret "Ja". Woodelfs T.ex. har en bättre thrower men den kostar 20k mer och då får du bara en mer i Movement. De kostar bara 15k mer än en vanlig lineman och då går man från 4+ till 2+ i PA och får skillen pass dessutom. För bara 75k så får man otroligt mycket och jag har svårt att se en build utan en Thrower eller två i laget och enda anledningen skulle i så fall vara om man hittade en "passande" Starplayer, men jag skulle personligen hellre byta ut någon annan position i laget
 
0-4 Catchers: Elvens Catchers är relativt dyra men det är de faktiskt värda. Det som gör att de skiljer sig från mängden är att de har ST3, vilket t.ex. Human, Lizards eller Woodelfs inte har och det gör att de inte kan slås ut lika lätt när de väl tagit sig in på motståndarens planhalva, och sen att de kommer med Nerves of Steel gör att de kommer fånga bollen utan problem. Nerves of Steel gör dessutom att dessa spelare kan bli ett rejät hot när det kommer till att göra Oneturn-touchdowns. Det mest negativa jag kan säga om dessa spelare är att eftersom de är ganska dyra så tvingas man ofta välja bort dom när man ska försöka få ihop en build inför tournaments och liknande. 
 
0-2 Blitzers: Att det här är lagets stjärnor råder det ingen tvivel om, och det är bara ett fåtal spelare i spelet som kan mäta sig med en Elven Blitzer, och jag skulle säga att det bara är Gutterrunner, WitchElf & Wardancer som är bättre. Dessa kan ta sig fram genom motståndarnas linjer utan problem. Att de dessutom fått PA 3+ gör att de kan hantera bollen utan problem och gör att även om Catchern och Throwern är ute ur spel så kan en Elven Blitzer lösa problemet utan några större bekymmer. De kostar dock 115k vilket på pappret kan se ganska dyrt ut men jag kan inte se hur man skulle klara sig utan dessa spelare i laget. Möjligtvis om man bytte ut en mot en Starplayer eller liknande men det är ytterst tveksamt. Köp två punkt slut.
 
Övrigt: Förutom att vara ett ganska bra lag så har Elven Union dessutom några ess i rockärmen. Dels så kostar deras rerolls enbart 50k vilket ger en hel del pengar över till annat och med tanke på priset så är det faktiskt möjligt att gå upp från t.ex. 2 till 3 rerolls utan att det blir så mycket dyrare. En annan aspekt som vi inte tagit upp än är tillgången till väldigt bra Starplayers. Jag tänker mest på t.ex. Gloriel Summerbloom för 150k. Med henne i laget så kan man spara in på både Thrower och/eller Catcher eller varför inte ta T.ex. Roxanna Darknail för 270k? Med henne i laget så kan du också strunta i att använda Thrower och/Catcher och istället använda en blitzer som ballcarrier. 
 
Sammanfattning: Att spela ett lag som främst innehåller spelare med AV8+ är en svår konst men om man aser förbi detta så är det här ett bra lag. GW har lagt laget i Tier2, och det med rätta. Jag skulle inte ranka laget som ett top5 lag, men nånstans mellan 5-10 tycker jag de platsar och däremed så är de ett av de bästa lagen i Tier2. Om man är beredd på att ständigt köpa in nya Linemen och om man är kapabel till att göra 2-3 touchdowns varje match så är det möjligt att hålla laget flytande och samtidigt kunna vinna matcher. Det enda negativa är väl att de hamnar lite i skymundan av Bl.a. Wood/darkelfs som gör allt lite bättre, men just detta faktum gör faktiskt att de kan glida in lite under radarn i turneringssammanhang. När de övriga Elf-lagen glider in i Tier1 så kan de finnas stora möjligheter att Elven Union kommer in på en Tier2 och däremed får lite extra skills el. cash, och med det i åtanke så är Elven Union ett lag som kan slå sig in i toppskiktet utan problem.