Projekt Skaven

Okej, för att dra den korta storyn: Jag ska lära mig spela skaven!
 
Den långa storyn är som följer: På Moss Crow Cup som var för några veckor sen så hade coach Schmeagol på eget bevåg lagt in ett eget spotprice i potten. Det var ett helt nytt skavenlag från GW second edition som skulle gå till den som fått med Cas emot sig. Eftersom jag spelade Black orcs så var det knappast mitt område att ens fundera över. Men där hade jag fel.
 
Efter fyra matcher så hade jag fått ihop 7/19 i Cas och slutade på en imponerande andraplats i nämnda tävling. Det "roliga" var att vinnaren var coach Schmeagol själv som vunnit men han valde dock att ge bort priset till mig som god tvåa. Det var med lite blandade känslor som jag tog emot priset eftersom att det nu medföljer ett stort ansvar att förvalta laget. Att jag sen lovade han att spela med laget också gjorde liksom att beseglade mitt öde att nu försöka bli en skavencoach.
 
Till storyn hör till att bara några dagar innan så hade en annan vän och coach, Nohistor, sagt att han gärna ville måla mitt nästa lag och nu när jag satt med ett old-school och svårfunnet lag så var jag mer eller mindre tvungen att höra om han ändrat sig. Det hade han som tur inte. Jag kunde själv ha "försökt" att måla laget men varför förstöra laget med en "kladdmålning" när man kan fråga nån som faktiskt kan måla? 
 
Laget var helt komplett med 15 spelare och det enda som saknades var en rat-ogre. Slängde ut några krokar och nappade gjorde brocCooLi som hade några varianter och välja på. Fick höra med Nohistor vilken han trodde skulle passa in i konceptet och det blev en enligt google, "rat ogre Island of Blood". Den kommer förmodligen att gå som bud med olika coacher med start på Gnällbältet Tag Team Tournamnet i Örebro i Mars. Exakt när den planeras komma fram till Nohistor har jag ingen aning om men nu är den iallafall på väg.
 
Med allt det sagt så har jag nu mer eller mindre en plan för själva laget så nu återstår bara den stora och svåra uppgiften. Nämligen att lära sig spela Skaven! Jag har testat kanske 10 matcher sammanlagt genom åren med Skaven och varje gång så har jag misslyckats totalt men nu måste jag ta Minotauren vid hornen och verkligen försöka sätta mig in i spelstilen för att faktiskt göra laget någorlunda rättvisa.
 
Realistiskt så kommer laget inte att bli färdigt tidigast till sommaren så då ger det mig några månader att träna online med just Skaven. Dels så satte jag upp en "liten" quest för mig själv att spela 100 matcher med ett skavenlag på Fumbbl men jag har även gjort ett lag på BB3 så jag verkligen kan få testat dem ordentliget. Exakt hur det går kommer vi nog återkomma till vid senare tillfälle.
 
Tillbaks till miniatyrerna. Eftersom det var en gammalt lag så inkluderade det helt andra positioner. Det var 11 Linemen, 2 Blitzers & 2 kickers. Nohistor slängde iväg idén att konvertera 2 linemen samt de två med kick till Gutterrunners och jag tyckte det lät som en grymt bra plan. Jag slänger in lite bilder här nedan så ni kan se vad Nohistor kommer att ha att jobba med så kommer jag att återkomma med ojämna mellanrum för nya statusuppdateringar både för miniatyrerna samt försöken att lära mig att spela.