Litbowl vs Necro

Skulle några varulvar, ghouls och zombies kunna skrämma oss? De har visserligen två stabila Golems men vi har en Scyla Anfingrimm , och det borde ju hålla, eller hur? Med tanke på hur Scyla höll på i förra matchen så skulle vi lika gärna kunna förlora med 0-5 här, men som tur är så tar  vi en match i taget och hoppas på det bästa.
 
Vi hade turen att få börja i anfall och jag satte upp för en hel del frenzyblocks men så fort bollen kickades så såg jag hur det blev till en Blitz och tänkte att, nu jäklar blir det svårt. Varulvarna tog sig runt mitt försvar och i släptåg hade de ett par wights. Jag lyckades dock ta upp bollen och säkra den samtidigt som jag fick till några blocks vilket resulterade i att knocka ut en golem
 
Varulvarna lyckades omringa min lilla bur med bollhållaren i mitten och efter ett par lyckade blocks så fick de faktiskt loss bollen. Efter lite möda och besvär så redde jag upp situationen och tag mig ner längs ena flanken medans resten av laget tog sina blocks så mycket de bara kunde, allt för att decimera motståndarnas antal.
 
I runda 6 så hade jag bollen i säkert förvar nere vid motståndarnas endzone och lät resten av laget försöka skada så mycket de bara kunde och i runda 8 så hade jag fått ut 6 motståndare medans jag bara blivit av med en pit fighter innan jag tog ett klassiskt idiotbeslut. Innan jag gör en touchdown så ska jag bara göra en 3db med min starplayer. Jag menar, han är visserligen en loner men jag har ju en reroll till godo, så avd kan egentligen gå fel?
 
Skull, skull, doubleskull. Loner reroll fail och Scyla Anfingrimm gick ner som en fura och min väntande bollbärande bloodletter kunde bara stå och se på eländet medans motståndarna fick en sista turn med tröstblocks innan dommaren kunde blåsa förhalvtidsvila. Ställningen var alltså noll noll och hur kommer det sig att man aldrig lär sig av att inte göra de där "ska bara" blocksen? 
 
Inför andra halvlek så hade vi ett numerärt överläge då en golem, en ghoul och två zombier var tvungna att vila sig lite från vår behandling tidigare i matchen, men däremed inte sagt att vi tänkte släppa på gaspedalen, eller på vaksamheten. Alla som tidigare spelat Blood Bowl vet mer än väl hur sånt kan sluta, om man börjar att slappna av då man tror att man redan har vunnit, eller hur?
 
Bollen hamnade på ena flanken, och det såg ganska bra ut men sen när de odöda började att blocka loss så satte jag nästan kaffet i halsen. De slog ihjäl en av mina Pit Fighters, och inte nog med det, han blev till en zombie och hamnade som reserv i väntan på att återgå till sitt forna jobb. Snacka om att ta jobbet på allvar, fast man kan ju börja tvivla på lojaliteten då kanske.
 
Hursomhelst så plockade en varulv upp bollen utan problem, och barrikaderade sig bakom den återstående golemen och några zombies i mitten på planen. Jag satte lite press på deras lilla mur med hjälp av Scyla men täckte bägga flankerna ganska hyfsat då jag inte tänkte låta någon jämrans varulv springa runt mig, iallafall inte utan att få en problem. 
 
Bägge varulvarna tog sig upp på ena flanken men jag kunde ganska komfortabelt slå ner upproret och sno åt mig bollen och avancera mig mot deras endzone och samtidigt täcka bakåt. I runda 6 så var jag på plats och hade inga fiender ens i närheten så jag avvaktade lite och passade på att hämnas och slå ihjäl några zombies under tiden, för att sen göra en touchdown i runda 8 då motståndaren enbart hade 4 spelare kvar på planen.
 
Kontentan av det hela är att jag får konstatera att jag lätt kunde gjort en touchdown till, om jag inte blivit bekväm och litat blint på en 3db och frågan är väl hur väl jag lär mig av det till nästa gång. Hursomhelst så har jag nu en seger och en förlust, men med tanke på att jag ligger minus på både touchdownsidan samt i casualtys, så borde jag rent teoretiskt få möta någon som har ett liknande facit. Förmodligen inget bashlag, då deras casualtys borde vara bättre än mitt, utan förmoppningsvis något med annat, vilket jag faktiskt hoppas på.
 
Nog för att det kommer bli svårt oavsett vad jag ställs inför så föredrar jag något som INTE har massor av ST4, typ orcs, chaos, lizards eller khemri. Då tror jag att jag har större chans mot andra raser. Men, med Khorne så kan man förlora mot allt, då frenzy har en tendens att slå tillbaka på en själv för även om man har större chans att få till en pow så innebär det ochså en dubbelt så stor chans att få en skull
 
Jaja, vi får se vad det lider vad det blir. Tills dess så får ni ha det så gott så hörs vi när vi syns! Eller något liknande som inte låter så bakvänt, ni får helt enkelt bestämma själva :)