Kommande Turneringar 2023 Q2

1 April: Beastly Bunny Bowl (Hinnerup/Denmark)
En av Danmarks fyra Majors vilket innebär att det är en hel del prestige för deltagarna även om det "bara" är en endagars turnering. Reglerna är överlag de numera klassiska med fyra matcher, resurrection etc etc och såvitt jag kan se så är det inga överaskningar men för den som är mer intresserad så går det bra att kika här.
 
1 April: HUBBLe Open: Foolsbowl '23 (Hyvinkää/Finland)
Nu har jag visserligen bara kikat igenom reglerna som är skrivna på Finska men av allt jag kan dömma så är det i stort sett samma regler som vanligt och precis som brukligt är att det är fyra matcher som gäller. Vi som har en något knagglig Finska kan kika på NAF angående regler men för övriga så kan man kika här, för att få de exakta reglerna.
 
1-2 April: KingConBowl (Stockholm/Upplands Bro) En klassisk tvådagars turnering med de vanliga reglerna, förutom några små detaljer. En något annorlunda Weathertable och detsamma gäller deras Kick-oftable men något som knappast kan nämnas som "detaljer" är, i sista matchen dag två så får deltagarna tillgång till varsin Giant. Större än så blir det inte, och låter det intressant så kika in här.
 
7 April: Gothbowl (Göteborg)
I år så har Gothcon valt att ingå i ett samarbete som innefattar även Blood Bowl och det är en endagars turnering med i stort sett de vanliga reglerna. Det skiljer lite i hur många poäng man kan lägga på skills beroende på vilken tier laget man väljer att spela i, men det är inte jättekonstigt direkt. Det som skiljer här är dock att de fyra främsta efter fyra vanliga matcher kan välja att mötas i en miniturnering i Dungeonbowl. Lite annorlunda och går att läsa mer här: 
 
9 April: Hafnia Bowl IV: A New Hope (Köpenhamn/Danmark)
När jag lägger ut det här så har det inte kommit så mycket info om eventet förutom att det verkar vara en endagars turnering med World Cup regler i botten, men förutom det så vet jag ingenting. Men för den som är intresserad så är det bara att googla loss eller besöka Swebba med jämna mellanrum så lär det dyka upp mer info när det börjar närma sig. 
 
29 April: USB 5 - Spring of Wisdome (Umeå)
Här har vi ett något annorlunda upplägg och bäddar för många annorlunda och kluriga rosters. Giants, Divor och möjligheter att köpa/sälja spelare under turneringens gång och som om inte detta var nog så är det möjligt att det blir mellan 5 & 7 matcher beroende på vad de hinner med. Skönt med turneringar som bryter av då det finns tillräckligt med turneringar som kör World Cup reglerna rakt av. För den som är intresserad så får man kika in på Swebba och läsa mer.
 
29-30 April: NAF Championship XI (Nottingham/UK)
Egentligen så hade jag inte tänkt att lägga till den här turneringen då den utspelar sig i UK men då det verkar vara många Svenskar/Norrmän som tänkt att åka så tog jag med den ändå. Det är oavsett en tvådagars turnering med fem matcher + en möjlig final för de två med högst poäng. De har valt att gå efter tiersystemet som nämns i huvudreglerna och att bara raser i Tier3 kan använda Starplayers. Är kul med lite annorlunda grepp men det bäddar väl för att de flesta kommer att undvika att spela raser från Tier2 då de blir de stora förlorarna här. För den som känner att man vill ha mer info så är det bara att klicka här!
 
6-7 Maj: Oslo Open 2023 (Norge)
Reglerna släpptes precis häromdagen och det är två dagar och fem matcher med World Cup reglerna som gäller även här. Det är en av Norge´s fyra Majors och förmodligen den som flest Svenskar lär dyka upp på då den också är den närmaste. Hur-som-helst så går det att hålla koll på den här sidan, om man vill veta mer.
 
6 Jun: Nationalbollen 2523 (Göteborg)
Än så länge är reglerna höjda i ett dunkel men jag misstänker att det blir samam som förra året. Dvs, 4 matcher på en dag samt att reglerna lär vara ganska snarlikt det som används i World Cup. Mer info lär dyka upp ju närmare datumet vi kommer så håll utkik på Swebba om ni är intresserade.
 
10-11 Jun: Danish Open 2023 (Köpenhamn/Danmark)
En av Danmarks Major´s och precis som brukligt är, speciellt på Major´s, så är det två dagar med World Cup regler samt 6 matcher som planerats. Kanske en extra viktig turnering då ser ut att vara den sista stora turneringen innan World Cup i Alicante och kan därför dra extra mycket folk som vill finjustera sin roster. De flesta länder har förmodligen redan utsett sitt landslag men det skadar ju inte att passa på här och höjja sin Coach Rating ifall det blir ett sent avhopp, just saying! Här finns info.